Undiţa pentru pisici- cea mai bună jucărie pentru o pisică?

Undiţa pentru pisici- cea mai bună jucărie pentru o pisică?

Posesorii de pisici au grijă să le aleagă acestora tot felul de obiecte şi accesorii care să le sporească şi stimuleze dorinţa de joc, dar care în acelaşi timp le garantează animalelor de companie păstrarea în bune condiţii a integrităţii fizice.

Compoziţia unei undiţe pentru pisici

După cum îi spune şi denumirea, o undiţă pentru pisici nu este altceva decât un accesoriu de joacă compus dintr-un băţ (confecţionat dintr-un material flexibil şi care nu produce răni pisicii) care are la capăt un obiect din material textil ce poate imita un şoarece sau orice altceva care trezeşte interesul pentru joacă al pisicii. Legătura dintre băţ şi “momeală” se face cu o aţă, şnur, gută sau orice alt material care este rezistent la acţiunile pisicii. Posesorul pisicii va realiza o gamă variată de mişcări care să trezească interesul acesteia pentru jucărie şi să o determine să intre în joc.

Avantajele şi dezavantajele jucăriei de tip undiţă pentru pisici

Principalul avantaj procurat de această jucărie pentru pisici este oferit de distanţa sigură dintre mâinile stăpânului şi gheruţele ascuţite ale pisicii. Pentru felină, acest accesoriu de pisici îi stimulează instinctul de vânător, iar mişcarea aleatorie a prăzii contribuie din plin la sporirea sentimentului că se află în faţa unei prăzi vii. În ceea ce priveşte dezavantajele, undiţa pentru pisici poate să lase în urma sesiunii de joacă diverse materiale din “momeală”, care pot fi înghiţite de către animalul de companie şi îi pot cauza probleme de sănătate. În plus, dacă accesoriul rămâne la vedere şi la dispoziţia continuă a pisicii, după un timp, aceasta o să se plictisească şi o să fie nevoie de achiziţionarea unei alte jucării pentru pisici.