De ce ai nevoie de un sisal pentru pisici?

De ce ai nevoie de un sisal pentru pisici?

Bune exploatante ale oricărui spaţiu dintr-o locuinţă, pisicile explorează în fiecare zi, atât pe verticală, cât şi pe orizontală. De aceea un sisal pentru pisici reprezintă o alternativă comodă pentru ca înălţimea dulapurilor şi a celorlalte corpuri aflate la înălţime, în locuinţa ta, să fie lăsate în pace. În plus, un sisal pisici constituie o formă de încurajare a dezvoltării spirituluiu ludic al acestor feline, care găsesc în acest accesoriu ocazia perfectă de a petrece moment minunate.

Avantajele unui sisal de pisici

În cazul în care ai mai multe pisici în casă, un sisal pentru acestea reprezintă o excelentă investiţie care să le ajute pe micile animale de companie să realizeze următoarele:

  • Să-şi delimiteze teritoriul mult mai bine- chiar dacă în afara sisalului, pisicile pot fi foarte reticente în a-şi împărţi teritoriul, forma bine organizată a acestui accesoriu pentru pisici le ajută pe acestea să coabiteze în acelaşi loc, fără a interacţiona foarte mult;
  • Să-şi ascute gheruţele- una dintre obiceiurile favorite ale pisicii este acela legat de ascuţirea ghearelor. Sisalul este prevăzut cu diverse bare din material lemons, căptuşeli şi acoperitoare, până şi cu o imitaţie de scoarţă care să le ofere acestora un habitat cât mai natural pentru exersarea acestui obicei;
  • Ajută pisicile timide să se integreze în grup – o pisicuţă care este timidă are şanse mai mari să se integreze în grup, atunci când are la dispoziţie un sisal de pisici. Acest obiect multilateral şi cu funcţiuni complexe îi permite pisicuţei să se simtă mai protejată, datorită posibilităţilor de a vizualiza mediul înconjurător mai bine.
  • Le dezvoltă musculatura şi le întreţine starea de sănătate- faptul că sisalul este organizat sub forma unui copac, cu mai multe ramificaţii şi diverse spaţii de stat, care are o formă verticală, le oferă pisicilor posibilitatea de a se caţăra şi de a-şi folosi muşchii corpului pentru a executa diversele mişcări de ascensiune şi coborâre.

Atunci când intenţionezi să achiziţionezi un astfel de obiect, ţine cont de mărimea pisicii sau a pisicilor, ca sisalul să aibă stinghii pentru joacă, să aibă o bază cât mai mare, pe măsura înălţimii, pentru a beneficia de stabilitate şi să fie o provocare continuă pentru pisica/pisicile tale.