Ce tip de mancare este bună pentru pisici?

Ce tip de mancare este bună pentru pisici?

Modul de hrănire al unei pisici îi conferă acesteia posibilitatea de a-şi menţine la nivelul optim starea de sănătate, iar dacă acest lucru vi se poate părea simplu, se pare că nu este tocmai atât de uşor să alimentezi în mod corect genul acesta de animale de companie.

Pisicile au nevoie de un regim alimentar echilibrat

Hrana zilnică a unei pisici trebuie să includă anumite ingrediente hrană pisici, care se bazează pe un raport corect între cantitatea de proteine şi nutrienţi, dar şi pe modul de distribuire a meselor în cursul unei zile. Astfel, pentru ca o pisică să se bucure de o alimentative sănătoasă trebuie luat în calcul următoarele aspect:

  • Tipul de alimente – acesta se bazează pe vârsta pisicii, astfel că mâncarea de pisici se împarte în categoriile următoare: senior, adult, junior şi pui. În funcţie de vârsta pisicii aceasta o să beneficieze de un anumit tip de elemente care o să o ajute să-şi consolideze anumite particularităţi.
  • Sortimentul de aliment – care se grupează în funcţie de nevoile pisicii şi de gradul de consistenţă al alimentelor. Corectă grupare le ajută pe micile animale de companie să fie mai bine întreţinute, să accentueze anumite nevoie speciale ale acestora sau să suplimenteze anumite categorii de elemente, astfel încât pisica să se dezvolte în mod corespunzător. De asemena, hrana pentru pisici se mai poate disocia în grupa alimentelor umede şi a celor uscate, iar modul de hrănire al pisicilor în funcţie de acest criteriu trebuie respectat cu stricteţe.
  • Calitatea alimentelor cu care sunt hrănite pisicile – deşi gruparea în cadrul acestei categorii se realizează pe criteriul calităţii ingredientelor din care sunt compuse alimentele (economic, premium şi extra-premium), recomandat este să-i oferi pisicii tale numai alimente de calitate superioară, chiar dacă sunt mult mai scumpe.

Hrana pisicii trebuie să fie adaptată etapelor din viaţa acesteia, dat fiind faptul că nevoile animalului de companie se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Frumuseţea şi voiciunea pisicii sunt direct proporţionale cu calitatea hranei primite, aşa că fii întotdeauna atent la ceea ce-i oferi de mâncare pisicii tale!