Călătoria cu o pisică

Călătoria cu o pisică

Atunci când vă gândiţi să plecaţi către o destinaţie de vacanţă şi doriţi să luaţi cu voi şi animalul de casă trebuie să aveţi în vedere modul în care acesta va reuşi să se adapteze programului de deplasare şi modului în care va călători.

Călătoreşte alături de pisica ta!

Atunci când vă alegeţi destinaţia de voiaj ţine-ţi minte să vă orientaţi către cea mai avantajoasă modalitate de deplasare pentru felina voastră, având de ales între maşină personală, avion sau tren. Ţineţi minte că pentru orice pisică o călătorie pe distanţe lungi, într-un spaţiu îngust (aşa cum este cuşca transport pisici) poate fi o operaţiune foarte incomodă şi stresantă. Este de preferat să optaţi pentru varianta aplicării unui sedativ care să o ţină adormită pe întreaga perioadă a călătoriei.

Atunci când te deplasezi în călătorie cu maşina, avionul sau trenul, optează pentru o cuşcă transport pisică care să fie special amenajată, să aibă spaţii de ventilaţie şi aerisire, iar spaţiul din interior să fie unul cât se poate de generos, pentru a-i permite pisicii să se mişte după dorinţă. Cu ceva timp înainte de a pleca în vacanţă sau în călătorie, amplasează cuşca pisici într-un loc pe care aceasta îl frecventează zilnic, pentru a se putea obişnui cu aceasta. Pisica trebuie să se obişnuiască şi cu distanţele pe care urmează să le parcurgă, aşa că plimbă-te cu ea cât mai mult. Hrăneşte pisica înainte de a pleca în călătorie, ţinând cont de distanţa şi intervalul orar pe care urmează să le parcurgeţi; hrana trebuie să fie uşoară şi să nu-i cauzeze indigestie sau alte tipuri de probleme pisicii. Trebuie să ai la îndemână un pachet cu diverse accesorii şi obiecte preferate ale acesteia, astfel încât pisica să aibă sentimentul permanent că se află într-un loc familiar, care prezintă siguranţă. Pisica trebuie să fie cu vaccinurile la zi, mai ales că în anumite destinaţii de vacanţă este nevoie ca să se prezinte şi carnetul de sănătate al acesteia. Atunci când optezi pentru varianta deplasării cu avionul sau trenul, ţine minte că există compartimente speciale pentru transportul animalelor de companie; cu toate acestea, nu uita să-ţi dotezi pisica cu o zgardă pe care să aibă înscrise toate datele tale de contact, în caz de rătăcire/pierdere a cuştii. În plus, cuşcă pisici trebuie să fie etichetată cu datele tale de contact, iar în bagajul tău personal să ai şi o poză cu animalul tău de companie, care să fie cât mai relevantă.

Numai aşa o să aveţi parte de o călătorie confortabilă, atât tu, cât şi animalul tău de companie favorit!