Tipuri de paturi pentru pisici

Tipuri de paturi pentru pisici

În momentul în care te-ai decis să-i cumperi pisicii tale un pat special pentru nevoile sale trebuie să iei în considerare mai multe aspect, astfel încât investiţia realizată să fie una care să se plieze exact pe nevoile animalului tău de companie.

Criteriile de selecţie ale unui pat pentru pisici

Fiindcă patul o să fie culcuşul favorit al felinei tale, aminteşte-ţi că acesta trebuie să fie un loc confortabil şi care să-i asigure toate condiţiile pentru un somn odihnitor. Iată ce trebuie să iei în considerară atunci când te-ai decis pentru achiziţionarea unui culcuş pentru pisici:

 • Nivelul de temperatură furnizat de patul de pisici– un acessoriu care să furnizeze o căldură uniformă pe întreaga suprafaţă este ceea ce are nevoie pisica ta.
 • Dimensiune- spaţiul pentru odihna pisicii trebuie să aibă dimensiunea perfectă, îndeajuns de spaţios ca pisica să se poată rostogoli după pofta inimii şi confortabil atât cât să o facă se simtă în siguranţă.
 • Confort- ţine cont de materialul din care patul pentru pisici este confecţionat, mergând pe un echilibru între material (dacă optezi pentru un accesoriu pentru pisici confecţionat din material plastic, ai grijă că să aibă o căptuşeală pufoasă) şi modul de umplere al căptuşelii.
 • Posibilitatea de a fi spălat uşor- optează pentru un pat pentru pisici care să fie realizat din material uşor de spălat în maşina automată;
 • Posibilitatea de a fi curăţat de mai multe ori fără a se degrada- dat fiind faptul că acesta urmează să fie spălat de multiple ori, ţine cont de gradul de rezistenţă al materialului din care este confecţionat.

Tipuri de paturi pentru pisica ta

Atunci când îţi doreşti tot ceea ce este mai bun pentru pisica ta, vei avea în vedere întrunirea tuturor elementelor mai sus menţionate. Alege cu inteligenţă accesoriul ideal pentru pisica ta dintre cele prezentate mai jos:

 • Coşuri din material plastic- acestea trebuie să aibă mărimea potrivită, să aibă o căptuşeală usora şi pufoasă, sub forma unor paturici sau a unor pernuţe. Materialul plastic poate fi uşor de spălat, dezinfectat şi întreţinut.
 • Coşuri din răchită- acestea au un aspect foarte plăcut din punct de vedere vizual, însă se întreţin greu, iar pisica îl poate socoti şi un loc de ascuţit gheruţele, ceea ce poate conduce la distrugerea rapidă a materialului din care este confecţionat.
 • Culcuşuri închise de tip iglu- avantajele acestui pătuţ pentru pisici constă în menţinerea unei temperaturi stabile şi sporirea gradului de intimitate şi siguranţă a pisicii.
 • Pătuţuri în formă de gogoaşă găurită- aceste accesorii pentru pisici sunt confecţionate într-un stil aparte (au marginile uşor ridicate) şi au căptuşeli care sunt pufoase.
 • Hamacuri pentru pisici- acestea le asigură pisicilor şi un loc de joacă pentru momentele în care sunt treze, însă de multe ori le vine foarte greu să se urce în ele.
 • Paturile tip încălzitor- acest tip de pat prezintă avantajul de a stoca căldura atunci când sunt amaplasate în apropierea unei surse de căldură, fiind confecţionate dintr-un material care asimilează uşor emanaţiile de căldură.