Patul de tip încălzitor pentru pisici

Patul de tip încălzitor pentru pisici

Patul de tip încălzitor le serveşte pisicilor drept locul de odihnă perfect, care le sporeşte nivelul de siguranţă în timpul somnului, îmbunătăţindu-le în acelaşi timp sistemul imunitar, iar în cazul pisicutelor care au suferit diverse intervenţii chirurgicale sau nu au o stare de sănătate prea bună, această este opţiunea ideală.

Avantajele unui pat pentru pisică încălzit

Pentru posesorii de pisici care au ajuns la o anumită vârstă, un astfel de pat este culcuşul ideal în care acestea îşi pot odihni oasele suferinde de reumatism. Pentru pisicuţele care au suferit de anumite boli şi se află în perioada de refacere, patul încălzit pentru pisici este spaţiul perfect pentru a se recupera la o temperatură care este constantă. La nivel general, astfel de accesorii pentru pisicuţe sunt utile datorită creşterii potenţialului sistemului imunitar şi pentru inducerea unei stări de bine şi relaxare, datorită materialelor care menţin căldura. În ceea ce priveşte consumul de energie electrică, un astfel de pat încălzit, nu consumă mai mult decât câţiva waţi zilnic, reprezentând un cost insesizabil pentru posesorul pisicii. În perioadele reci, un astfel de pat constituie o adevărată binecuvântare pentru pisicuţe, care imediat ce şi-au făcut rondul în exterior, îl pot folosi ca locul optim pentru a-şi reface energia irosită.

Diverse tipuri de paturi pentru pisici cu încălzire

Există o serie variată de forme şi modele, confecţionate din diverse tipuri de materiale, care contribuie la sporirea benficiilor pentru animăluţele de companie care îşi petrec timpul de odihnă în ele. Iată care sunt doar câteva dintre alternativele de paturi cu încălzire pentru pisici:

  • Patul de pisici cu amplasare pe calorifer – oferă un nivel sporit de căldură, nu consumă electricitate şi nu are costuri, dat fiind faptul că se amplasează direct pe sursa de căldură. Din păcate, nivelul de temperatură nu se poate regla, acesta fiind similar cu cel al sursei pe care este amplasat.
  • Paturile termice – funcţionează cu ajutorul unui panou termic care este amplasat sub ele în timpul perioadelor reci, însă nu sunt ele însele o sursă care emană căldură, ci doar o înmagazinează pe cea care îi este furnizată. Sunt confecţionate din materiale perfect izolate care asigura menţinerea constanţa a căldurii stocate.
  • Panouri de căldură care se încălzesc la dispozitivele cu microunde – acestea se introduc într-o unitate cu microunde şi se încălzesc la o anumită temperatură. Din păcate, sunt doar soluţii temporare, dat fiind faptul că menţin căldura doar pentru un timp limitat.